Dolder Huset och de Omgivande Gårdarna

Dolder huset var en fin herrgård som tilläts bli fallfärdig efter år av förträngelse. Lokaliserat på kullen som ser ut över byn Little Hangleton, så var Dolder huset en gång ägt av Herr och Fru Dolder och deras vuxne son Tom. Då Dolder familjen fortfarande bodde där, så var huset utan tvekan det största och mest imponerande godset runt omkring. Dolder familjen anställde tjänstefolk och en trädgårdsmästare med namnet Frank Bryce, som skulle ta hand om området. Frank bodde i en liten, ned rackad stuga som låg på Dolders egendom.

 

Familjen Dolder gillades inte alls av byborna av Little Hangleton, på grund av deras elaka, högfärdiga uppträdande och rikedom. Alla tre var funna döda en sommar morgon av deras hushållerska då hon gick in i salongen. Det som var överraskande med deras död var att ingen verkade kunna förklara hur de dött eller varför. Det såg ut som om alla tre bara ramlat döda till marken, inte till någon speciell andledning. En mord undersökning hölls och Frank blev arresterad för brottet, fast han släpptes dock senare för lack av bevis. Familjen Dolder begravdes i Little Hangletons kyrkogård och Frank återvände till hans lilla stuga där han fortsatte att ta hand om ägorna, även fast byborna trodde att han var skyldig till morden och fortsatte att diskutera det i byns pub, Den Hängde Mannen, i många år efteråt. Frank stannade i sin stuga de närmsta 50 åren, och tog hand om gården så mycket han kunde när flera andra ägare flyttade in i huset och försökte hålla vandalerna borta. Då han blev äldre och mindre kapabel att göra sitt jobb, började huset och gårdarna se mer och mer förfallna ut. Sedan länge obebott då den nuvarande ägaren hade huset enbart för skatt syften, var fönstren på huset sommaren 1994 igenspikade, tegelpannor saknades från det en gång fina taket, och murgröna täckte husets framsida.

 

Det var under sommaren 1994 som Lord Voldemort och Slingersvans tog vistelse i Dolder huset för en kort tid. Voldemort valde detta hus för att det en gång tillhört hans pappa och farföräldrar, familjen Dolder, som han dödat med Avada Kedavra förbannelsen femtio år tidigare. Frank såg en glimt av eld från det förmodligen övergivna Dolder huset en kväll och bestämde sig för att undersöka saken. Frank gick in i huset genom bakdörren som var nästan helt täckt av murgröna, och förväntade sig att se byns pojkar göra rackartyg. Frank gick upp på en liten våning genom att ha gått igenom det ihåliga köket och uppför de dammbeströdda trapporna, dör det till höger fanns en passage som slutade i ett rum. Det var i detta rum av Dolder huset som Frank av misstag upptäckte Slingersvans och Lord Voldemort, som planerade, bland annat, mordet på Harry Potter. Rummet var upplyst av ljuset från elden som Frank sett från hans stuga. Inuti rummet, såg han Nagini, Voldemorts enorma orm, som låg ihoprullad på den slitna härdmattan och Voldemort som satt i en gammal, högryggad fåtölj. Voldemort mördade Frank i Dolder huset, precis som han hade mördat familjen Dolder år dessförinnan.

 

Det var samma Little Hangleton kyrkogård där Dolder är begravde som Harry och Cedric Diggory blev transporterade till natten av den tredje uppgiften I Trekampsturneringen. Slingersvans dödade Cedric med Avada Kedavra förbannelsen innan han band Harry till den marmor gravsten som var Tom Dolders, Voldemorts pappa. Det var på denna kyrkogård som Slingersvans använde trollformeln som återställde Voldemort till hans kropp och styrka. Genom att andvända benen från hans pappa, köttet från hans tjänare, och blod från hans fiende (respektive Tom Dolder, Slingersvans och Harry), så levde Voldemort igen och kallade hans Dödsätare till sig. Många kom, och spöktransfererade sig mellan gravstenarna av den lilla kyrkogården. Efter att de samlats och Voldemort pratade med dem om hans återfödelse och besvikelse av dem, bestämde han sig för att slåss mot Harry. Harry kastade sig i början bakom Tom Dolders gravsten för skydd, men mötte sedan Lord Voldemort för att duellera. Deras trollstavar förband sig, och åberopade Priori Incantatem eftersom deras trollstavar delade en kärna. Harry lyckades fly kyrkogården den natten genom att ducka bakom gravstenar, varav många blev träffade och förstörda av studsande förbannelser, tills han kunde nå Trekampspokalen och bli transporterad tillbaka till Hogwarts.

 

Det är inte troligt att Voldemort kommer att andvända Dolder huset som gömställe igen; husets lokalisering är utan tvivel känt av Fenixorden, vilket gör det till ett osäkert ställe att gömma sig på. Dolder huset är sett igen, fast bara hastigt, u minnet av Bob Odgen inuti Dumbledores minnessåll. Vid tiden då minnet skapades, hade Voldemort inte ännu fötts och Dolder huset var fortfarande ett stiligt gods omgivet av en stor vidd av sammetsmjuk, grön gräsmatta. Dolder huset och gårdarna utbredde sig ner genom dalen av Little Hangleton, men stannade innan Huset av Gaunt. Merope Gaunt, en av personerna som bodde där, sprang senare iväg med Tom Dolder, och efter deras korta affär födde hon Tom Gus Mervolo Dolder, pojken som en dag blev Lord Voldemort.

 

 


2006-10-13 av Luna
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews