Quidditch Mästerskaps Arenan

Den slutgiltiga matchen av det fyrahundra tjugoandra Quidditch Mästerskapet hölls i England i augusti 1994. Den här matchen markerade den första gången på trettio år som Storbritannien var värd för Mästerskaps Finalen och biljetter för matchen var mycket svåra att få tag på. Den här matchen var mellan Bulgariens och Irlands Nationella Quidditch Lag. För att kunna hålla i denna föreställning, så sattes ett gigantiskt magiskt stadium upp; Quidditch Mästerskaps Arenan.

 

Quidditch Mästerskaps Arenan (QMA) var lokaliserad vid en övergiven hed, så långt ifrån vanlig Mugglar aktivitet som möjligt. En specialgrupp av 500 trollkarlar och häxor från Trolldomsministriet spenderade ett år med att skapa den enorma arenan, vilket försäkrade att den var både stor nog och var tillräckligt skyddad mot mugglare, så att de inte skulle kunna se den. För att dölja arenan så var formler för att stöta bort mugglare kastad överallt på byggnaden. Varje gång en mugglare kom nära arenan, kom han eller hon plötsligt ihåg ett viktigt ärende och skyndade bort. De enda som tilläts vara nära byggnaden var Herr Roberts och Herr Payne, campingplats managerna som höll i uthyrningen av campingplatser, och deras familjer. Men de hade deras minnen modifierade hela tiden, för att garantera att existensen av den magiska världen fortfarande förblev hemlig.

 

Utanför omgavs arenan av en mörk skog. Skogen bidrog som ett Spöktransferering ställe för de häxor och trollkarlar som bestämde sig för att anlända till QMA genom att Spöktransferara sig dit. Bortom skogen fanns åtminstone två lägerplatser där häxor och trollkarlar satte upp hundratals tält medan de väntade, några veckor i förväg, på att Mästerskapet skulle börja. Vid kanten av det första fältet fanns en stuga som ägdes av managern Herr Roberts. Han var den som pekade ut Weasleys, Harrys och Hermiones lägerplats vid kanten av det första fältet, precis bredvid skogen. När det var dags för de nervösa åskådarna att inta arenan och hitta deras platser för matchen, så var skogen runt arenan upplyst med röda och gröna lyktor, som markerade stigen. Det var omkring en tjugo minuters promenad till arenan.

 

Själva arenan var massiv i proportion. Den enorma väggen som omgav det ovala fältet var beskriven som guldig, fast om det verkligen var gjort av guld eller bara guldfärgat är okänt. Arenan själv var stor nog att rymma hundratusen personer och Harry Potter observerade att ”tio kyrkor kunde få plats rymligt inuti den”. Inuti arenan, så var trapporna som ledde upp till de högre raderna av säten täckt av en lila matta. Fältet var kantat runt med hundratusen säten i prydliga rader. Hela arenan verkade bada i guldigt ljus, som verkade komma från stadiumet själv. Topp boxen, där Weasley, Harry och Hermione satt med Trolldomsministern, den bulgariska ministern, Malfoy familjen, och andra viktiga trollkarlar, var lokaliserad vid den högsta toppen av arenan. Den innehöll ungefär tjugo lila och förgyllda stolar, arrangerade i två rader, och Ludo Bagman kommenterade matchen från sin fördels plats. Medan det inte var så upplyst, så var topp boxen direkt mittemot den enorma svarta tavlan på vilken guldbokstäver dök upp och försvann sen för att bli ersatt av mera bokstäver. Innan matchen så visade den svarta tavlan reklam för produkter som Bertie Botts Bönor i Alla Smaker, men efter matchen börjat så visade den ställningen i matchen.

 

Topp boxen satt exakt mellan de höga, guld målen vid de två kortsidorna av quidditch planen. Vid varje slut av planen stod det tre av dessa mål med öglor högst upp; där man gjorde mål. Dessa öglor, eller ringar, var femtio meter upp i luften. Planen själv var fläckfri och gräset såg lika lent ut som sammet. På den högra sidan av läktaren satt de bulgariska lag supportrarna och de irländska satt på den vänstra.
Lagens Nationella Maskotar stannade framför deras respektive sidor tills argument i mitten av matchen bröt ut till ett slagsmål mellan de båda grupperna.

När domaren, Hassan Mostafa, anlände till arenan för att döma matchen, så var han klädd i lila och guld kläder för att matcha stadiumet.

 

Det är okänt om Quidditch Mästerskaps Arenan var bibehållen efter matchen slutade eller nedtagen.


2006-08-28 av Luna
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews