Barnhemmet

Barnhemmet (fullt namn okänt) var lokaliserat någonstans i England, förmodligen i eller nära London. Det som är viktigt när det gäller detta barnhem, kort sett inuti Dumbledores minnessåll, är att det var födelseplatsen och barndomshem för Tom Gus Mervolo Dolder, pojken som skulle bli Lord Voldemort. Detta barnhem var en Mugglar anstalt besökt av Dumbledore 1998, efter Tom Dolder fyllde elva år. Dumbledore gick dit för att förbereda Tom att börja på Hogwarts, och i och med det så hade han sitt första möte med barnet som senare blev den mest fruktade och dödlige Mörka Trollkarl av tiden.

 

För att nå barnhemmet, så var besökare tvungna att gå genom ett par järngrindar. På andra sidan av den här ingången fanns en tom gård som ledde till ytterdörren av barnhemmet själv. Barnhemmet var en ganska bister, fyrkantig byggnad omgiven av höga staket. Men även om byggnaden såg bister ut på utsidan, så var insidan oändligt mer dyster.  

 

Insidan av barnhemmet var skabbig, men fläckfri. Direkt innanför ytterdörren fanns en hall, med svarta och vita kakelplattor. Bortom hallen var husmoderns kontor. Kontoret var ett litet rum, halvt vardagsrum halvt kontor, och lika raggig som hallen. Möblerna, som bestod till stort sett av en ranglig stol och ett oredigt skrivbord, var gamla och dåligt matchade. Tanför husmors kontor fanns en stentrappa som ledde till barnens sovrum, rum som det som Voldemort bodde i som barn. Som allting annat i barnhemmet, så var Toms rum på andra våningen litet och bart. De enda möblerna som fanns var en tung gammal garderob och en järnsäng. Sängen var täckt med gråa filter, mycket likt barnen själva som alla bar grå färgade tunikor som uniformer. Det är mycket möjligt att det här rummet indikerade hur alla andra rum också såg ut på barnhemmet: effektivt, men O-inbjudande. Som Harry observerade från hans fördeliska perspektiv inuti minnet; man kunde inte förneka att det här var ett bistert ställe att växa upp på.

 

Husmodern på barnhemmet var en smal, uttröttad kvinna vars namn var Fru Cole. Vid tiden av minnet, ungefär 1938, så hade Fru Cole varit på barnhemmet cirka elva år. Hon hade precis börjat jobba där Nyårsafton 1926 när Merope Gaunt, en nertrampad kvinna med värkar, kämpade sig upp för yttertrappan. Enligt Fru Cole, så var detta inte helt ohört på barnhemmet, så de tog in Merope. Inom en timme från hennes ankomst, så födde Merope en liten pojke. Hon bad Fru Cole att döpa honom Tom, efter hans pappa, och Mervolo, efter hennes pappa. Merope sa också till Fru Cole att hennes sons efternamn skulle vara Dolder. Det var de sista ord som Merope någonsin sade, för hon dog inom en timme efter hon fött sin son, vilket lämnade honom föräldralös.

 

Tom var inte nöjd med sitt liv på barnhemmet, och inte var Fru Cole glad att ha honom där. Hon sa till Dumbledore att han skrämde de andra barnen, och hon trodde inte att många skulle bli ledsna av att bli av med honom. Hon kunde inte förklara Toms uppförande till Dumbledore, utan sa bara att det hade varit olyckor…hemska saker. När Dumbledore talade med Tom, sa var Fru Coles värdering var korrekt. Tom sa till Dumbledore att han kunde få dåliga saker att hända mot personer som irriterade honom, att han kunde få dem ha ont.

 

Det här minnet av barnhemmet och den korta tid Dumbledore spenderade där var mycket informerande. Det berättade om Voldermorts födelse och hans natur. Från det här minnet, så lärde sig Harry att även barnet Voldemort var förbestämd för grymhet, hemlighetsmakeri, och herravälde att skada personer bara för att han kunde. Harry fick också veta att dessutom att vara mycket självförsörjande och att inte riktigt behöva andra personer, så gillade Voldemort att ha souvenirer från hans handlingar, en vana han aldrig kom ifrån. Vare sig barnhemmet fortfarande står eller inte, mer än 70 år efter Voldemorts födelse, är okänt. Med det faktum att det var det närmsta Voldemort hade som hem förutom Hogwarts så är det möjligt att Voldemort använde barnhemmet som ett gömställe för en av sina Horokruxer, där fyra fortfarande inte är betraktade. Om det vore så, så kan barnhemmet, vare sig öppet eller stängt, återkomma i den sista boken. Om inte, så är det mycket möjligt att barnhemmet inte kommer att spela någon större roll i seriens avslut.

 

 


2006-08-11 av Luna
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews