Huset av Gaunt

Huset av Gaunt eller, mer lämpligt, den förträngda stugan som en gång var hem till det sista av Gaunt släkten, var lokaliserad i Little Hangleton. I det tidiga 1900-talet, så var Little Hangleton en avlägsen by inbäddad i en dal mellan två branta kullar. En av dessa kullar bar Dolder huset, en stilig herrgård med rikliga områden. Direkt mittemot från den obefläckade Dolder egendomen låg det fallfärdiga Gaunt huset.

 

Huset av Gaunt kunde nås genom en smal, häck kantad led som svängde till höger precis innan man trädde in i Little Hangleton. Efter svängen, så smalnade den redan smala landsvägen ännu mer, gränsad på båda sidor med höga, vilda häck rader. Stigen, som sluttade stadigt ner, var krokig, stenig, och nerskräpad med gropar. Allt som stigen fortsatte, så blev träden, häckarna, och underväxten som omgav den mörkare och kompaktare tills, till slut, den öppnades mot en skogsdunge. Skogsdungen själv var omgiven av ett antal olika gamla träd som kastade djupa, mörka skuggor överallt. Placerat bland dessa träd, halvt gömd från synhåll bland trasslet av stammar, stod en förfallande stuga: Huset av Gaunt.

 

Huset av Gaunt var verkligen en syn att beskåda. Väggarna var mossiga, och så många tegelpannor hade ramlat av att taksparrarna på vissa ställen var synliga. Fönstren var små och tjocka med smuts. På ytterdörren satt den en fastspikad, död, orm. Insidan av stugan, som bestod av tre rum, var inte bättre än utsidan. Huvudrummet, som tjänade som både kök och vardagsrum, var i ett tillstånd av hemsk trasighet. Fast det var moss-täckt utanpå, så var väggarna på insidan täckta med smuts. Huvudrummet hade ett misshandlat träbord, en smutsig fåtölj, och en sotig svart spis med en hylla full av eländiga kastruller och pannor hängde ovanför. Två dörrar ledde ut från huvudrummet, antagligen till sovrum till de tre lika oborstade medlemmar av Gaunt familjen: Marvolo, Morfin, och Merope.

 

Det var i det här skicket Gaunt Huset befann sig i när Bob Ogden, en tidigare anställd i Avdelningen för Upprätthållandet av Magisk Lag, kallade på Gaunt familjen året 1925 eller 1926, angående en incident i vilken Morfin attackerade en Mugglare. Mugglaren i fråga råkade vara Tom Riddle, mannen som skulle bli pappa till och överge Lord Voldemort. Merope Gaunt, Morfins syster, var förälskad i Tom Riddle, vilket provocerade Morfin till att attackera honom när han förstod sin systers hysande känslor för en Mugglare. Trots det haggiga, ödsliga framträdandet av Gaunt familjen och deras hus, så var Gaunt faktiskt de sista levande ättlingarna till Salazar Slytherin. Då de var en fanatisk, ren blodig trollkarlsfamilj, så hade Marvolo och Morfin ingen nytta av halv-blod eller Mugglar födda, och ännu mindre för Mugglare. Trots deras omgivningar, så hade Marvolo och Morfin en arrogant, ren-blods stolthet som tydligen var en vanlig egenskap i Gaunt släkten. Bristen av förnuft förenat med ett stort gillande för prakt betydde att familjeguldet slösats bort flera generationer innan Marvolo föddes. Marvolo och hans son hade dock behållit den envisa stoltheten som vanligtvis följer med stor rikedom och betydelse, även fast de ända föremål Gaunt hade som var av något värde var en svart-stenad ring och en tung guldmedaljong, både ägodelar av Salazar Slytherin. Den enda medlemmen av Gaunt som inte hatade allt som rörde Mugglare var Merope.

 

Så smutsig som Gaunt huset var vid tiden då Ogden besökte den, så skulle det bara bli värre allt eftersom åren gick. Direkt efter Ogden flydde från huset, så togs Marvolo och Morfin till Azkaban, vilket lämnade Merope ensam hemma. Hon övergav huset en kort tid efter, på rymmen för att gifta sig med Tom Riddle. Marvolo återvända hem till ett tomt hus, och innan Morfin frigavs från Azkaban, dog Marvolo. Huset stod tomt och ensamt för ett tag, väntandes på Morfins hemkomst.

 

Ungeför 16 år efter Ogden kom till Gaunt Huset, så besökte Tom Gus Marvolo Dolder, Meropes son, huset för att leta efter sin morfar. Vad han hittade, i stället, var det mest försummade ruckel av hus man kunde tänka sig. Taket var tjockt med spindelnät och golvet var täckt med ett ogenomträngligt lager av smuts och sot. Det misshandlade träbordet var nerskräpat med möglig, ruttnande mat och smutsiga kastruller. Mitt i skräpet satt Morfin, den enda kvarlevande medlemmen av Gaunt släkten. Tom Marvolo fick reda på att hans morfar var död och hans pappas härstamning från Morfin innan han gjorde honom medvetslös. Tom dödade därefter sin pappa och sina farföräldrar, satte dit Morfin för morden, och tog Morfins svart-stenade ring den som tillhört Salazar Slytherin.

 

Efter Morfin tagits till Azkaban för mordet på Dolder , så föll Huset av Gaunt till marken. Voldemort återvände till ruinerna en gång till. Han gick tillbaka till kvarlevorna av hans mammas familjs hem för att gömma Slytherins ring i spillrorna. Vid det här laget, så hade Voldemort gjort ringen till en Horokrux; han hade gömt en del av hans själ i den svarta stenen. Han ville lägga ringen på en plats som ingen troligtvis skulle störa, och bestämde att det som fanns kvar av Huset av Gaunt skulle vara en bra plats. Voldemort kastade sedan många skyddande formler och besvärjelser över ruinerna av huset där hans förfäder en gång bott, med hoppet om att kunna skydda delen av sin själ som låg låst inuti ringen.

 

Under sommaren 1996, lokaliserade Dumbledore ruinerna av Huset av Gaunt. Han lyckades bryta förtrollningarna som skyddade Horokruxen fast inte utan anmärkningsvärd personlig skada och ta ringen. Dumbledore förstörde Slytherins ring och delen av Voldemorts själ gömd inuti. Vad som kommer att hända med det som finns kvar av huset är okänt. Det är troligt att huset bara kommer att förmultna och tyna bort.

 

 


2006-08-07 av Luna
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews