Huset på klippan, Havet

När Harry började få mystiska brev sommaren 19991, så gjorde Dursley allt de kunde för att få honom att inte läsa dem. Då de inte kunde stoppa breven från att komma, så tvingade Vernon Dursley Petunia, Dudley och Harry att fly från Privet Drive med honom i hoppet om att vem det nu var som skickade breven, skulle ge upp och lämna dem i fred.

 

De åkte söndagen den 29:e juli, 1991, körandes i ett sicksack mönster med ingen klar destination i huvudet. Efter en dag, så parkerade Vernon deras bil vid kusten och försvann, vilket lämnade Petunia, Dudley och Harry undrandes vart han tagit vägen. När Vernon kom tillbaka till bilen så verkade han ganska nöjd med sig själv och bar på ett långt, tunt paket som innehåll ett gevär. Han sa att han hade ”hittat ett perfekt ställe” för dem att spendera natten på och pekade mot ”det mest miserabla lilla hus man kunde tänka sig”, placerat på en hög klippa långt ute på havet.

 

Stugan på klippan var, bokstavligt talat, en liten, fallfärdig stuga som satt ganska prekärlikt på en klippa ute på havet. Huset hade bara två små rum och luktade starkt av sjögräs. Trä väggarna hade stora hål och gjorde mycket lite för att hålla ute stormen som härskade utanför. Fönstren, som resten av huset, var smutsiga. Natten den 30:e juli, 1991, år Harry och Dursley en mager måltid av chips och bananer och gick sedan och la sig. Den enda, malätna soffan gavs till Dudley att sova på, och majoriteten av filtarna. Harry blev tvingad till att sova på golvet med bara den tunnaste, mest slitna filten att hålla honom varm.

 

Harry kunde inte sova den natten, så han låg vaken och väntade på att det skulle bli midnatt och då hans elfte födelsedag. Då Dudleys armbandsur slog till midnatt, kom det en hög knackning på dörren. På några minuter hade en enorm man slagit ner dörren och kommit in. Mannen var Rubeus Hagrid, och han hade blivit skickad av Albus Dumbledore för att hitta Harry och leverera brevet som Dursley höll från honom. Brevet, vars adress ändrats varje gång Dursley tvingade Harry att flytta, läste,

 

Herr H. Potter

Golvet

Huset på klippan

Havet

 

Det var i huset på klippan som Harry först lärde sig om sina föräldrar, deras död, och hans magiska egenskaper. Hagrid startade en magisk eld i eldstaden, gav Harry lite korvar att äta, och berättade för honom om Hogwarts skola för Häxkonst och Trolldom, och den magiska värld som Harry tillhörde. Han berättade också om Voldemort och berömmelsen Harry inte visste något om. Hagrid var arg på Dursley för att de hade ljugit för Harry i tio år. Vernon hotade Hagrid och vägrade låta Harry gå på Hogwarts, men steg över linjen när han förolämpade rektorn Albus Dumbledore. Hagrid, starkt lojal mot Dumbledore, förlorade sitt temperament och förhäxade Dudley med en formel som gjorde att det kom ut en rosa grissvans från hans runda rumpa. Efter det flydde Dursley in till husets andra lilla rum och smällde igen dörren.

 

Den följande morgonen hade stormen passerad. För att komma tillbaka till fastlandet, så tog Hagrid och Harry båten som Dursley hade använt den föregående dagen när de åkte till huset på klippan. Hur Dursley någonsin kom tillbaka till fastlandet är okänt, då Hagrid tog den enda båten och det verkade inte finnas något annat icke-magiskt sätt att komma från ön.

 


2006-08-07 av Luna
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews