Grimmaldiplan 12

Det nobla och mycket gamla huset Black är gömt mellan numren elva och tretton på Grimmaldiplan, London, en tjugo minuters promenad från Kings Cross järnvägsstation. Gatan har ett litet torg i närheten. Det är inte en idyllisk del av staden; grannhusen är trasiga och de som bor där spelar hög musik och lämnar deras sopor att ruttna. Nummer tolv själv hade inte blivit väl omhändertagen sen tiden då Fru Black hade dött, till då anti-Voldemort organisationen Fenixorden utnämnde det till deras högkvarter sommaren 1995. Efter ordern flyttade in, blev huset satt under en Fidelius förtrollning. Då Albus Dumbledore var hemlighetsväktaren, var han tvungen att meddela besökare var huset befann sig. Då detta blev meddelat, så uppstod huset bit för bit framför besökaren; först en sliten dörr och sen några smutsiga väggar och fönster, vilka alla verkar tränga bort de två grannhusen åt sidan. Nu när Dumbledore är död, så är det osäkert om Fidelius förtrollningen är kvar eller inte. I en handling av beskyddning så flyttade ordern ut från Nummer 12, i alla fall tillfälligt, sommaren 1996.

 

Sten trappor leder upp till en svart dörr som inte bär något än en dörrknackare formad som en ihoprullad orm (dörrhandtag inuti huset är liknande formade). Det finns en dörrklocka bredvid dörren, men det är bättre om man inte använder den. Ett knack med trollstaven låser upp kedjorna och låsen inuti. Väl inne, luktar den långa hallen av förruttnelse och är bara upplyst av gaslampor på väggarna. En ljuskrona och en ljusstake, båda orm formade, är lämnade oanvända. Tapeterna flagnar, de smutsiga porträtten hänger på sned på deras krokar, mattan är sliten, och spindelnäten är spridda över allting. Hallen har också ett paraplyställ gjort av ett trollben, och ett porträtt med gardiner som föreställer Sirius Blacks mamma, den näst senaste som bodde i huset. När hon blir väckt av något ljud, så flyger gardinerna öppna och hon börjar skrika förolämpningar till Fenixorderns medlemmar, och på så sätt börjar de andra porträtten i hallen skrika de med.

 

Det finns en matsal på grundvåningen. Under sommaren 1995, så städade Fenixorderns privata städ crew bort stora spindlar från lådorna, och förstörde allt porslin med Blacks familj sigill. Vid slutet av hallen leder en trappa ner till ett stort sten kök. Köket är främst upplyst av en öppen mat eld vid ena änden av rummet, och järn kastruller och pannor hänger från taket. Medlemmar av ordern håller sina möten där, för vilket många stolar är packade i rummet. Folk som besöker eller stannar vid Grimmaldiplan 12 äter i köket vid ett långt träbord. Ett gammalt skåp har fat, och mat hålls i ett skafferi vid ett hörn av köket. I det motsatta kökshörnet, leder en dörr till panncentralen, där Krake, husalfen, sover. Han har en hög med trasor som säng under rören, och dekorerade sitt rum med Blacks familj foton i deras trasiga ramar.

 

Dekorationen förbättras inte när man går till första våningen väggen längs trappan bär huvuden av husalfer, som jobbat där genom tiderna. Huset har flera våningar. På första våningen finns ett sovrum, där Hermione och Ginny delade då de stannade vid orderns högkvarter, och målarrummet. Målarrummet har ett högt tak, olivgröna väggar och mörk gröna gardiner. Vid en sida av rummet finns en eldstad med skåp på vardera sida. De här skåpen har tömts på mörka objekt så som förhäxande musikskrin, bitande snusdosor, och andra Black släktklenoder. Det finns också åtminstone en fåtölj, och ett skrivbord som en gång hade en boggart gömd inuti. Vid juletid, så var målarrummet lyst av en julgran med glittrande älvor.

 

 

Harry och Ron sov på den andra våningen i ett rum med två tvillingsängar. Rummet har en garderob och en papperskorg som slukar allt skräp som kastas i den, och rapar sen. Phineas Nigellus, Sirius Blacks morfars morfar, lurar bakom ramen av en tillsynes vakant målning på väggen. Även här flagnar tapeterna och mattan och filtarna är malätna. Golvplankorna på andra våningen är väldigt knakiga, vilket tjänar som en läglig varning varhelst Harry och Ron har otillåtna diskussioner och Fru Weasley kommer för att checka upp på dem.

 

Det finns ännu ett sovrum på den tredje våningen, med en tvillingsäng, och ett skåp. Det är antagligen andra skåp på andra våningar, men de kan vara låsta fortfarande. Vi vet också om en toalett på de övre våningarna som det spökade i. Fred och George delar sovrummet på den tredje våningen, och det måste finnas minst två andra sovrum någonstans ett för Sirius och Lupin och ett för Herr och Fru Weasley. Det verkar finnas en fjärde våning, där Sirius mors sovrum fanns. Det rummet används nu för Vingfåle, så golvet är strött med hö och platsen stinker förmodligen döda råttor. Det finns en dammig vind högst upp på huset, där Krake påstod ha gömt sig under julhelgen.

 

Grimmaldiplan 12 var i familjen Blacks ägo under många år. Fru Black dog tio år innan ordern flyttade in, och i Juni 1996 så mördades Sirius Black, den sista direkta arvingen av familjen Black. Några veckor efter att Sirius dog, så kom hans testamente fram. Utan förvåning, så hade Sirius lämnat alla sina ägodelar, med Grimmaldeplan 12, till Harry. Tillsammans med huset, så ärvde Harry också Krake, som med förbannelse var tvingad att acceptera Harrys order. Krake blev ordad att flytta till Hogwarts och arbeta i köket med de andra husalferna. Harry sa till Dumbledore ”ni kan fortsätta att använda det som högkvarter…ni kan få det, jag vill egentligen inte ha det…” (HBP). Vare sig Fenixordern flyttade tillbaka till Grimmaldiplan 12 eller inte är okänt, men Harry ville inte ha huset och hade ingen lust att någonsin återvända dit igen.

 

 


2006-08-07 av Luna
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews