Hepzibah Smiths Hem

 

Hepzibah Smiths hem var mycket like Hepzibah själv: stort, dekorerat, och superflödigt.

Hepzibah var en häxa som levde under slutet av 1800 till mitten av 1900-talet. Kort och med viljan att verka glamorös, så samlade Hepzibah på föremål och saker, både magiska och ickemagiska. Hennes hem, fullt och trångt med hennes ägodelar, var vittne till Hepzibahs fascination med materiella ting.

 

Hepzibahs hem är sett bara två gånger i serien, i minnet taget från hennes husalf, Hokey. Vid den tiden, ungefär 1945, satt Hepzibah i sitt vardagsrum. Vardagsrummet var fullt med olika objekt, vilket gjorde det nästan omöjligt att passera genom rummet utan att välta många saker. Det hade skåp fyllda med små lackerade lådor, bokhyllor fulla med guld klädda böcker, och hyllor med kulor och globar. Bord, fotpallar, och puffar var spridda över utrymmet, med det närmsta bordet hållandes en tom vas. Runt rummet satt ett sortiment av plantor i mässingsbehållare. De olika objekten gjorde så att rummet såg ut som ”en korsning mellan en magisk antikbutik och ett konservatorium”.

 

En ringande dörrklocka meddelade att besökare kommit, och vid tiden av minnet så meddelade dörrklockan Tom Gus Mervolo Dolder (Lord Voldemort). 1945 var Tom en stilig ung man som just hade slutat skolan på Hogwarts. Han arbetade på Borgin och Burkes och gick till Hepzibahs hem i affärer. Hepzibah ägde många magiska föremål av värde föremål Herr Burke var angelägen om att få köpa och sedan sälja vidare därför skickade han sin mest charmerande anställda för att kanske övertala Hepzibah att splittras med lite av hennes kollektion. Meningen med det speciella besöket var en svartalf tillverkad rustning som Hepzibah hade skaffat någonstans. Hon hade i sitt ägo, dock, mycket mer värdefulla saker än rustningen.

 

Hepzibah hade många olika gömställen i sitt hus där hon hade sina mest värdefulla ägodelar. Ett av dessa gömställen höll två små läder askar. Den första höll en fin guld bägare med två fina handtag, lagt i den silke klädda interiören av asken. Bägaren var engraverad med bilden av en grävling. Den hade en gång tillhört Helga Hufflepuff, en avlägsen släkting av Hepzibah. Den andra asken var av särskild viktighet för Tom. Den asken var kantad med purpurröd sammet. Inuti var en tung guldmedaljong med ett orm ”S”, märket för Salazar Slytherin. Hepzibah berättade för Tom att hon hade köpt det värdefulla halsbandet från en raggig kvinna för en liten summa. Hon visste inte att denna raggiga kvinna var Toms mamma, som Tom insåg direkt.

 

Hepzibah var funnen mördad i hennes hem två dagar efter Toms besök. Efter att ha letat igenom hennes många gömställen, insåg hennes familj att två föremål från hennes prisvärda kollektion saknades: Hufflepuffs kopp och Slytherins halsband. Tom var också försvunnen. Han hade dödat Hepzibah, och tagit halsbandet och bägaren för sig själv. Innan han gav sig av, modifierade Tom minnet på Hokey så att hon skulle ta på sig skulden för Hepzibahs död, vilket hon gjorde. Tom slutade sen sitt jobb hos Borgin och Burkes. Då någon förstod att föremålen saknades, hade Tom försvunnit.

 

 

 


2006-08-07 av Luna
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews