Svartvändargränden

Det här är en smutsig gata som ligger bakom Diagongränden och är hem till en allt som allt mindre trevliga skara butiker. Bara en butik Borgin och Burkes är speciellt identifierad, men det finns ett nummer av andra, säljandes förminskade huvuden, enorma spindlar, giftiga ljus, och en stor upplaga av andra mörka objekt. Faktumet att föremål som dem är öppet till salu på ett ställe tillgängligt för alla trollkarlar eller häxor är ett klart indikerande att ägande och byten av sådana saker är legalt. Det är dock okänt vart lagen står i frågan om användandet av objekten.

 

Dessutom butikerna, finns där också skabbiga gatuförsäljare. En av dessa försökte sälja några fingernaglar från människor till Harry när han av händelse råkade befinna sig där, men lyckligtvis räddade Hagrid honom innan han kunde sätta sig i mer trubbel. Hagrid själv sa att han var i Svartvändargränden för att köpa medel mot skolans köttätande sniglar, som han sa åt upp skolans kålhuvuden, men han talade nog inte helt sanning då.

 

Borgin och Burkes ägs av Herr Borgin, en kutryggig man med flottigt hår. Butiken säljer olika mörka föremål, med till exempel Handen av Ära, ett sortiment människoben, ett rep till hängning, och en samling lömska masker som hänger längs väggarna. Herr Borgin både köper och säljer varor, och trots sitt flottiga sätt, så tycks han inte vara så förtjust i sin mörka klientel som han verkar. Han hade då inte bara några dåliga ord att säga om Lucius Malfoy efter han lämnat affären.

 

Utanför Borgin och Burkes vänder och vrider sig gatan, och butikerna trängs runt den så tätt att de tycks stänga ute solen. Det är dock bara ett kort avstånd till den relativt säkra Diagongränden.

 


2006-08-07 av Luna
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews